Hoe onze teamdag was?!

Afgelopen vrijdag hadden we weer een Pensiontheker teamdag. Met een kleine 50 pensioencoaches zijn we intussen. Onze enthousiaste bende groeit en dat maakt iedere teambuilding steeds leuker.

In ons geval zijn deze dagen broodnodig. Onze pensioencoaches zitten verspreid over verschillende projecten in Vlaanderen en Brussel waardoor we elkaar doorheen het jaar niet zo veel zien. Onze laatste teamdag stond helemaal in het teken van de Insights Discovery persoonlijkheidstest. We kregen coaching van voormalig hockeyspeelster Charlotte De Vos om ons eigen profiel en dat van onze collega’s beter te begrijpen. Op deze manier kregen we inzicht hoe we beter met elkaar kunnen samenwerken en communiceren. Dé ideale manier om elkaar beter te leren kennen.

100% Pensionthekerspirit

Onze HR-verantwoordelijke Marijke aan het woord over de sterkte van onze teamdagen: “Voor mij is het leuk om te zien hoe alles zo goed samenloopt op zulke dagen. Ik zie onze medewerkers individueel iedere week op hun project, maar daar heerst er natuurlijk een heel andere dynamiek. Op teamdagen zie ik veel interactie over de projecten heen en dat is mooi om te zien. Iedereen deelt hetzelfde enthousiasme en teamgeest. De Pensionthekerspirit is dan 100% aanwezig!”

Een andere vaak terugkomende feedback is de juiste balans tussen leren en plezier. We hechten veel belang aan de persoonlijke groei van onze pensioencoaches, maar ook de relaties onderling. Daarom proberen we steeds een feedback moment of coaching in te plannen zoals ook op deze teamdag, maar nooit zonder een funfactor toe te voegen. We sloten daarom onze dag af met een spelletje lasershoot!

Een geslaagde eerste teamdag

Voor pensioencoach Ran was het zijn eerste teamdag. “Ik was vorige week pas gestart bij Pensiontheker en had meteen het geluk om op de teamdag al mijn andere collega’s te ontmoeten. Ik vond de Insights Discovery coaching heel interessant. Enerzijds om een beter inzicht te krijgen in mijn eigen persoonlijkheid, maar anderzijds ook om mijn nieuwe collega’s beter te leren kennen. Daarna konden we ons nog even uitleven tijdens het lasershooten. De ideale afsluiter van een geslaagde eerste teamdag!”

Wil je ook er graag bij zijn op onze volgende teamdag? Dat kan! We zijn steeds op zoek naar pensioencoaches om onze Pensiontheker familie uit te breiden. Meer info over onze vacature vind je hier.